“Ikea“ ulaže milijardu evra

Bez autora
Feb 17 2011

Kada bi se drugi gradovi ugledali na Suboticu, gde postoje dugoročni planovi za razvoj privrede i efikasna administracija, Srbija bi bila idealna zemlja za investiranje stranog kapitala. Koliko je ovo tržište značajno za naše zemlje svedoče predstavništva više od 70 švedskih kompanija, kao i izgradnja trgovinskog lanca nameštaja „Ikea“, koja će u Beogradu imati regionalnu kancelariju za zapadni Balkan i u koju će biti uloženo više od milijardu evra. Izuzetno dobre utiske o potencijalima Subotice stekli su i Mete Kjuel Nilsen, ambasadorka Danske, i Nils Ragnar Kapsvag, ambasador Norveške, koji su najavili da postoji mnogo kompanija iz njihovih zemalja koje bi uložile novac gradeći pogone na severu Bačke.

“Ikea“ ulaže milijardu evraKada bi se drugi gradovi ugledali na Suboticu, gde postoje dugoročni planovi za razvoj privrede i efikasna administracija, Srbija bi bila idealna zemlja za investiranje stranog kapitala - istakao je u četvrtak u Subotici Krister Asp, ambasador Republike Švedske.

- Koliko je ovo tržište značajno za naše zemlje svedoče predstavništva više od 70 švedskih kompanija, kao i izgradnja trgovinskog lanca nameštaja „Ikea“, koja će u Beogradu imati regionalnu kancelariju za zapadni Balkan i u koju će biti uloženo više od milijardu evra.

Izuzetno dobre utiske o potencijalima Subotice stekli su i Mete Kjuel Nilsen, ambasadorka Danske, i Nils Ragnar Kapsvag, ambasador Norveške, koji su najavili da postoji mnogo kompanija iz njihovih zemalja koje bi uložile novac gradeći pogone na severu Bačke.

- Stabilnost privrede je svakako jedan od bitnih uslova za integraciju u Evropsku uniju, i želimo da investicijama u Srbiju pomognemo da ona što pre dođe do članstva - naglasila je ambasadorka Nilsen.

- Subotica ima izuzetno zanimljiv položaj i veoma dobre uslove za investiranje, te verujem da će taj potencijal uskoro prepoznati i naše kompanije.

Po rečima Saše Vučinića, gradonačelnika Subotice, poseta ambasadora je početak saradnje grada i skandinavskih zemalja.

- Trgovinski bilans između grada i ove tri zemlje trenutno iznosi svega 1,5 milion evra, ali postoji mnogo prostora da se ta situacija popravi - smatra Vučinić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik